Pleinlaan 2, 1050 Elsene (Building B)
02/629.11.87

Heykel Boulares

Heykel – Voorzitter 2013-2014 & 2014-2015

Heykel, je bent twee jaar voorzitter geweest van de Overkoepelende StudentenDienst. Hoe ben je voor de eerste maal met OSD in contact gekomen?

Toen ik aan de vub begon bestond OSD niet niet, of toch niet naar mijn weten. Elke kring had zijn eigen cursusdienst. Na mijn eerste jaar in het bestuur van mijn facultaire kring zochten ze 2 mensen voor de functie van cursusdienst verantwoordelijken. Na een vergadering met de mensen van OSD hadden we allebei (Lizzy en ik) gekozen om ook in het bestuur van OSD zelf te stappen, als vice.

Vanwaar deze beslissing?

OSD had en heeft nog altijd veel potentieel. Er was geen jarenoude structuur en werking zoals bij een facultaire studentenkring maar alles kon heel snel evolueren. Wat mij ook enorm aansprak was het feit dat OSD een overkoepelend orgaan is, waar oude en nieuwe studenten van alle faculteiten samen een project konden uitwerken.

Welke functies heb je allemaal opgenomen na je jaar als cursusdienstverantwoordelijke?

In mijn eerste jaar was ik vice financieel, een functie die vergelijkbaar is met penning, en daarna nog twee jaren als voorzitter. Mijn taak was toen vooral zorgen voor een goed draaiende dagelijkse werking, en zowel korte als lange termijn doelstellingen te halen met het hele bestuur.

Vond je het een leerrijke ervaring?

Ik heb zeker heel veel bijgeleerd. In de eerste plaats het in groep werken, en ervoor zorgen dat iedereen zijn plaats kan vinden en de organisatie zodat alle taken goed worden uitgevoerd. Als dagelijks met verschillende diensten en partners samenwerkt, zijn goede opvolging en duidelijk procedures noodzakelijk. Ook het stellen van doelen op korte en lange termijn en het halen van deze doelstellingen, is iets wat mij zeker zal bijblijven. Tenslotte heb ik ook de waarde van goed vergaderen ontdekt. Een duidelijke structuur waarin elk aspect behandeld en opgevolgd kan worden is van onschatbare waarde.

Bedankt Heykel.

oktober 9, 2016

Leave a reply