Pleinlaan 2, 1050 Elsene (Building B)
02/629.11.87

Sponsordossier

Vrije Universiteit Brussel

De VUB heeft ondertussen jaarlijks meer dan 11.000 inschrijvingen, waaronder een aanzienlijk deel voor avondonderwijs. De VUB beidt dan ook verschillende studierichtingen aan, verspreid over twee campussen; Jette (geneeskunde en farmacie) en Etterbeek.

De Vrije Universiteit van Brussel hanteert als slogan ‘redelijk eigenzinnig’ en baseert zich sinds zijn ontstaan op de begrippen van het vrij onderzoek.

Dit betekend dat er naar problemen, fenomenen en onderwerpen gekeken wordt zonder vooroordelen. Ook wordt er geen beroep gedaan op autoriteit, geloof of dogma. Het citaat van Henri Poincaré geeft dit duidelijk weer. Studentenkringen aan de VUB werken dan ook nauw samen met de Studiekring ‘Vrij Onderzoek’ die erover waken dat deze waarden worden toegepast.

Daarop verder bouwend wordt de spreuk ‘scientia vincere tenebras’ hoog in het vaandel gedragen. Dit betekend zoveel als ‘door wetenschap de duisternis overwinnen’. Naast deze spreuk komt ook de bedelzak voor op het schild van de VUB. Deze bedelzak, net als de kleuren oranje-wit-blauw verwijzen naar de strijd van de Protestantse Geuzen en de Prins van Oranje en hun strijd tegen de Spaanse inquisitie in de 16de eeuw.

  • Economische, Sociale en Politieke Wetenschappen
  • Letteren en Wijsbegeerte
  • Recht en Criminologie
  • Geneeskunde en Farmacie
  • Psychologie en Educatiewetenschappen
  • Wetenschappen en Bio- ingenieurswetenschappen
  • Ingenieurswetenschappen
  • Lichamelijke opvoeding en Kinesitherapie
De Overkoepelende StudentenDienst

OSD is een overkoepelende organisatie op de Vrije Universiteit van Brussel. OSD biedt verschillende diensten en platformen die gebruikt worden door studenten en studentenorganisaties in hun dagelijkse activiteiten.

Het doel van OSD is om de diensten van andere studentenorganisaties te centraliseren, ondersteunen en begeleiden. Het team focust hierbij op het toegankelijk maken van kennis en studiemateriaal, maar ook ontspanning en cultuur.

Cursusdienst

De OSD is een initiatief dat ontstond vanuit de studentengemeenschap met als doel om kwaliteitsvol studiemateriaal aan te bieden aan studentikoze prijzen.

Vandaag biedt OSD verschillende soorten para-academisch materiaal aan: slides, samenvattingen, voorbeeldexamens, readers, extra artikels, … etc. Op deze manier werken studenten samen en steunen ze elkaar in hun academische loopbaan. Het materiaal wordt verzameld en onderhouden door de studentenkringen in nauwe samenwerking met de OSD.

Events

De OSD geeft studenten een overzicht van alle activiteiten die op en rond de VUB plaatsvinden. Zowel leuke feestjes als interessante lezingen worden via deze weg bekend gemaakt. Daarnaast kan je via het platform tickets vinden voor verschillende events of alvast een plaatsje reserveren!

Drukwerk

De OSD biedt ook drukwerk aan in samenwerking met enkele andere partners. We zijn van mening dat iedereen toegang moet kunnen hebben tot professioneel promotiemateriaal aan een scherpe prijs.

OSD plaatst de bestelling mét een extra korting. Daarnaast kan je ook bij ons terecht voor het ontwerp van je product. Eens je bestelling klaar is, kan je deze afhalen bij ons in de shop, zo besparen we jou een ritje naar het afhaalcentrum.

Tweedehandsboeken

Bij het kopen van allerlei studiemateriaal kan het kostenplaatje al snel oplopen. Daarom gaan studenten steeds vaker op zoek naar tweedehandsboeken.

OSD wil dergelijke initiatieven graag aanmoedigen en zorgt daarom graag voor de logistieke organisatie die bij de verkoop van tweedehandsboeken komt kijken en plaatsen je boek in onze online shop.

Sponsormogelijkheden

De sponsormogelijkheden bij OSD zijn zeer uiteenlopend omdat wij ernaar streven er te zijn voor alle VUB-organisaties en studenten, waarvan een aanzienlijk deel in avondonderwijs.

Vanuit onze visie en missie zijn we vooral op zoek naar gadgets of goodies die handig kunnen zijn voor de doorsnee student.